Morgen terug naar Manila
Door: Barthes
Blijf op de hoogte en volg Bart
16 Oktober 2008 | Filipijnen, Manilla
Ja jongens en meisjes, het is zo ver.
Ik keer morgenochtend de 17e terug naar Manila met Cebu Pasific
Blijf dan een nachtje in Manila want de 18e heb ik een vlucht met KLM vanuit Manila naar Amsterdam. Moet daar 3 uurtjes wachten en dan naar Brussel waar Alain mij hopelijk staat op te wachten. Ik denk rond 22.30 uur het luchthavengebouw te kunnen stappen.
Ik heb gisteren nog de 2 laatste duiken afgewerkt. De 2e duik was de 200 ste duik voor mij. Ik heb dit jaar nu 113 duiken. Als ik het goed voor heb eentje minder dat het record van Pierre de Liermans de Ramchapelle grand Cru (Alias den dien met zijn groter hoofd dan het wereldgemiddelde)
1ste duik De Irako - 40 m - 32 min
Niet echt veel speciaals - zeker niet voor beginners - nitrox - geen deco
2e duik Kobyo Mauro - 36 m - 37 min
Heel mooi wrak met een zeer grote penetreermogelijkheid. Zijn onder andere door 50 meter lange buizen van +/- 1.20 gezwommen. De laatste duik was er eentje zonder nitrox daar ik pas in de morgen beslist had om te duiken en er slechts 1 nitoxfles op overschot was.
Heb een beetje meer verbruikt dan gewoonlijk en fles was maar gevuld tot op 180 bar. Ben op 3 m gekomen met 30 bar en direct naar de safetybottle gegaan waar ik nog 5 min aan gehangen heb om de desaturatie van N2 te bevorderen.
Je weet Safy eerst he.
Vandaag is het rustdag en ik heb morgen een vlucht. Het is ook een beetje mijn verjaardag; helaas is het er eentje zonder alcohol. Jaja ik sta al sinds zondag volledig droog
Nog wat fotos nemen en mijn rugzak wat klaarzetten en voor de rest lekker lui zijn.
O Ja, Mr Kidneystone is gisteren gezakt. Nog niet echter tot aan de blaas maar goed op weg. Als hij eruit komt dan geef ik hem een speciaal plaatsje (onder de hamer).
In dit bericht vinden jullie 6 tekeningen van de 6 wrakken die ik gedaan heb.
Ik keer morgenochtend de 17e terug naar Manila met Cebu Pasific
1ste duik De Irako - 40 m - 32 min
Niet echt veel speciaals - zeker niet voor beginners - nitrox - geen deco
2e duik Kobyo Mauro - 36 m - 37 min
Je weet Safy eerst he.
In dit bericht vinden jullie 6 tekeningen van de 6 wrakken die ik gedaan heb.
16 Oktober 2008 - 10:41
Thierry:
Bartje, een goeie terugreis hé. Zeg, diene gast uit da vulstation kijkt zo raar. Wat heb je wel met hem gedaan? In geval van problemen om je af te halen in Zaventem, ik kan me 's avonds vrijmaken. Ge moet maar bellen. Groetjes. -
16 Oktober 2008 - 12:06
Tante Rose Anne:
Dag Bart, toch maar even proberen met dit nieuw medium. Proficiat met je verjaardag en vooral een safe to home gewenst. Een reis onderbreken is niet leuk maar je gezondheid is belangrijker. Groetjes, Frank,Lieselot,Hannes,Merel,Jan en tante -
16 Oktober 2008 - 12:56
Nolfie:
Kereltje....
Happy Birthday!!!!! Ik vind dat dienen in da vliegtuig nog raarder kiekt dan dezen in het vulstation. :-)
Greetz Nolfie -
16 Oktober 2008 - 14:24
Patricia:
Happy Birthday!!
don't worry over the alcohol, ge zult uw schade nog wel inhalen :-). Goeie reis terug! Groetjes Pat -
17 Oktober 2008 - 16:37
Diving Tom..:
Neem daarbij een 'Blow-job' niet te letterlijk!!! voor je het weet zitten die stenen in je keel!!!
Pierre